SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

Tietoa SOOPAsta

Saariselällä

SOOPA on 21.2.1990 perustettu partiolippukunta, jonka jäsenet ovat Oulun yliopistossa opiskelevia tai joskus opiskelleita partiotoiminnasta kiinnostuneita. Jäseniä on vuosittain reilu sata.

Toiminta

SOOPAn toiminnan runkona on perinteisesti ollut kolme vuosittaista vaellusta: kaamosvaellus, pääsiäisvaellus ja syysvaellus. Kaamoksen aikaan hiihdetään vuorovuosittain Käsivarren ja Saariselän tienoilla. Pääsiäisvaelluksella otetaan ilo irti aurinkoisesta ulkoilmasta Ruotsin ja Norjan tunturimaisemissa. Syysvaelluksella ollaan retkeilty sekä Suomessa, Ruotsissa että Norjassa.

Pitkien vaellusreissujen lisäksi SOOPA järjestää mm. koulutuksia, viikonloppuretkiä ja illanviettoja. Soopalaisia osallistuu myös Pohjanmaan Partiolaisten järjestämään toimintaan, kuten kilpailuihin ja kursseille. Partioleireille osallistumme vain harvoin lippukuntana, koska moni soopalainen on myös jonkin toisen lippukunnan toiminnassa mukana. Nämä muut lippukunnat kuitenkin toivottavat uusia kasvoja tervetulleeksi joukkoonsa, joten jos partion perinteinen toteutustapa kiinnostaa, kysy ihmeessä lisää!

Pelkällä SOOPAn jäsenmaksulla voi osallistua lähes kaikkeen toimintaan, mutta esim. vaelluksilla on lisäksi omat osallistumismaksut.

SOOPAn kolon sijainti

Kolo on lakukevään 2017 aikana jälleen kerran siirretty. Uusi sijainti on ainakin biologeille tutussa paikassa F1-portaikon yläpäässä, L6-luentosalin takana olevalla käytävällä.

Kartta uudelle kololle, kesä 2017

Tiedotus

Pääasia SOOPAn tiedotuksesta tapahtuu sähköpostilistan kautta. SOOPAlla on myös sivut Facebookissa, mutta sinne eivät aivan kaikki tapahtumat vielä eksy. Kokeile myös Facebook-ryhmää! Isojen vaellusten järjestämisestä puhutaan vaellusten parttio listalla, joista lisätietoa alla.

Parttiot

Tapahtumat eivät järjesty ilman järjestäjiä. SOOPAssa on tilaa kaikenlaisille tekijöille: teemme mitä haluamme. Jos mielessäsi on jotain kivaa, jota kukaan muu ei ole (ainakaan hetkeen) järjestänyt, ole rohkeasti yhteydessä hallitukseen! Lisätietoa tapahtumien järjestämisestä.

Parttioilla on ollut aiemmin laajemminkin järjestämisvastuuta, mutta viime vuosina ne ovat keskittyneet suurten vaellusten järjestämiseen. Parttioiden johtajat valitaan viimeistään edellisen vaelluksen päätyttyä. Jos haluat kantaa oman kortesi kekoon osallistumalla jonkin parttion toimintaan, liity parttion sähköpostilistalle ja ilmoita omat osaamisalueesi vaellusten vastuuhenkilöille: