SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

Juhlavaellus 2015

Juhlavaellusten historiaa

Oulun yliopiston partiolippukunta SOOPA ry on perustettu 21.2.1990. Jo SOOPAn ensimmäisen Kebnekaiselle kesällä 1991 suuntautuneen kesävaelluksen jälkeen puheltiin vaativammista reissuista. Matti ”Imppa” Keravuo ehdotti hallitukselle kaukovaellusta järjestettäväksi, ja näin perustettiin Kaukoretkitoimikunta. Toimikunta valitsi kohteeksi Huippuvuoret ja kun ajankohdaksi sattui 1995, niin näin sai alkunsa ensimmäinen 5-vuotis juhlavaellus Njalla -95. Jatkoa seurasi kesällä 2000 10-vuotis juhlavaellus Grönlantiin ja kesällä 2005 15-vuotis juhlavaellus Peruun.

Juhlavaellus 2015

SOOPAn toiminnassa tapahtui tilapäinen laskukausi, josta johtuen 20-vuotis juhlavaellukselle ei ollut riittävästi innokkaita järjestäjiä tai lähtijöitä. Tästä viisastuneena 25-vuotis juhlavaellusta alettiin valmistella hyvissä ajoin, jotta riittävästi tekijöitä ehdittäisiin saada innostumaan projektiin mukaan. Juhlavaellus 2015 sai ensimmäisen virallisen kipinänsä keväällä 2012, kun pidettiin ”Haaveiden ilta”, jossa kukin sai esitellä oman unelmien vaelluskohteensa. Samantapaisilla illoilla jatkettiin vielä syksylläkin, kunnes viimein tiukkojen äänestysten jälkeen matkakohteeksi valikoitui Bolivia ja sieltä vaelluskohteeksi erityisesti Noel Kempff Mercado –kansallispuisto. UNESCO:n maalimanperintökohde Noel Kempff Mercado on ainutlaatuisen monipuolinen ekosysteemi. 4000 kasvilajia, 620 lintulajia, 130 nisäkästä, 127 matelijaa, 246 kalalajia. Yksi suurimmista nähtävyyksistä on Huanchaca -ylänkö – pöytävuori, jonka kuvauksia Sir Arthur Conan Doyle käytti kirjansa The Lost World/Kadonnut maailma perustana.

Bolivian kohteet

Kesän 2014 aikana pyysimme tarjouksia ja tiedustelimme opaspalveluja Noel Kempff Mercado kansallispuistoon. Selvisi, että aluetta ei pidetä enää kunnossa, infrastruktuuri on rappeutunut ja alue on muuttunut levottomaksi ja turvattomaksi. Tästä syystä vaihdoimme vaelluskohteeksi Amboron kansallispuiston Santa Cruzin lähellä. Se tarjoaa kolme eri kasvillisuusvyöhykettä ja Amazonin latvavesiä. Sen lisäksi vierailemme Torotoron kansallispuistossa ja Salar de Uyuni -suola-aavikolla. Torotoro tarjoaa fossiileja, luolia ja dinosaurusten jälkiä. Salar de Uyuni on maailman suurin suola-aavikko, jossa kertoman mukaan pääsee käymään ”toisella planeetalla”. Boliviassa olemme yhteensä neljä viikkoa ja lähdemme sinne elokuun 2015 alussa.

Juhlavaellusprojekti

Juhlavaellus-projekti käynnistettiin kohteen valinnan jälkeen keväällä 2013 organisoitumalla projektiryhmäksi. Sitovat ilmoittautumiset vaellukselle tehtiin vuoden 2013 loppuun mennessä. Yhteensä projektissa on tällä hetkellä 13 henkilöä. Hankkeen projektipäällikkö on Antti Pekkala.

Antti Pekkala
Bolivia 2015 -juhlavaelluksen projektipäällikkö
puh. 044-3442386

antti.3.pekkala (at) student.oulu.fi
Projektin blogi:

Lisätietoa Boliviasta
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bolivia

Edelliset Juhlavaellukset:

SOOPAn 15-vuotisjuhlavaellus Peruun kesällä 2005
10-vuotisjuhlavaellus Grönlantiin kesällä 2000
5-vuotisjuhlavaellus Huippuvuorille heinäkuussa 1995

Liity Juhlavaellus sähköpostilistalle