SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

Tietoa SOOPAsta

Saariselällä

SOOPA on 21.2.1990 perustettu partiolippukunta, jonka jäsenet ovat Oulussa opiskelevia tai joskus opiskelleita partiotoiminnasta kiinnostuneita täysi-ikäisiä aikuisia. Opiskelusta johtuen jäsen toimii SOOPA:ssa tyypillisesti 2-4 vuotta. Jäseniä on vuosittain reilu sata.

Toiminta

Koska SOOPAn jäsenistö koostuu aikuisista, niin SOOPAssa ei ole partio-ohjelman mukaista toimintaa. Toimintamme vertautuu lähinnä vaeltajaohjelmaan, ja sieltä joskus poimimmekin ideoita omaan toimintaamme. Monilla ei-partiotaustalla SOOPAn liittyneillä onkin kipinä partiotoiminnasta roihahtanut, ja he ovat suorittaneet esimerkiksi partiojohtajan peruskurssin SOOPAn jäseninä. Tutustu vaeltajaohjelmaan.

SOOPAn toiminnan runkona on kolme vuosittaista vaellusta: kaamosvaellus, pääsiäisvaellus ja syysvaellus. Kaamoksen aikaan hiihdämme vuorovuosittain Käsivarren ja Saariselän tienoilla. Pääsiäisvaelluksella otamme ilon irti aurinkoisesta ulkoilmasta Ruotsin ja Norjan tunturimaisemissa. Syysvaelluksella retkeilemme sekä Suomessa, Ruotsissa että Norjassa.

Pitkien vaellusreissujen lisäksi SOOPA järjestää mm. koulutuksia, viikonloppuretkiä ja illanviettoja. Soopalaisia osallistuu myös Pohjanmaan Partiolaisten järjestämään toimintaan, kuten kilpailuihin ja kursseille. Partioleireille osallistumme vain harvoin lippukuntana, koska usein soopalainen partiolainen on myös jonkin toisen lippukunnan toiminnassa mukana ja menee leirille sen kanssa. Oululaiset lippukunnat toivottavatkin uusia kasvoja tervetulleeksi joukkoonsa. Joten jos partio-ohjelma ja sen mukainen partiotoiminta kiinnostaa, kysy ihmeessä lisää!

SOOPAn jäsenmaksulla voit osallistua lähes kaikkeen toimintaan, mutta esim. vaelluksilla on lisäksi omat osallistumismaksut.

Tiedotus

Pääasia SOOPAn tiedotuksesta tapahtuu sähköpostilistan kautta, liityhän listalle. Seuraa toimintaamme Instagramista nimellä @soopary. Tykkää SOOPA:n Facebook-sivusta, jossa ilmoitamme osan tapahtumistamme. Tule keskustelemaan toiminnastamme, retkeilystä ja vaikka varusteistakin  Facebook-ryhmäämme.

SOOPAn kolon sijainti

Kokoontumistilamme eli kolomme sijaitsee L6-luentosalin takana olevalta käytävältä lähtevän F1-portaikon yläpäässä. Samassa käytävän varrella on myös Nikolin, Atlaksen ja Syntaksiksen kiltahuoneet.

Kartta kololle