SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

By

Pääsiäisvaellus La 23.3. – 1.4. Sarek (Ruotsi)

Pääsiäisvaellus 2024

(in english)

TERVETULOA MUKAAN SOOPAN PÄÄSIÄISVAELLUKSELLE!

SOOPA järjestää taas pääsiäisvaelluksen yhteistyössä Hydepakin kanssa 23.3. – 1.4.2024. Tämän kevään vaelluskohteena on Sarekin kansallispuisto ympäristöineen, josta jokainen vaeltaja löytää taatusti itselleen sopivan vaellusreitin.

Kimmeltävä lumipeite, lämmin auringonpaiste ja tähtikirkkaat yöt. Suksi luistaa kantohangilla ja ympärillä on koskematon luonto. Pääsiäinenhän on vuoden parasta vaellusaikaa, ja reissun kohdekin viimeisen päälle.

Sarek on Ruotsin laajin, jylhin, ja vanhimpiin kuuluva kansallispuisto. Maisemat vaihtelevat pari kilometriä korkeista huipuista metsäisiin joenvarsiin. Vuorijonoja halkovat pitkulaiset, jyrkkäreunaiset laaksot, ja erämaan rauhasta pääsee nauttimaan omissa oloissaan. Seikkailunhaluisille Sarek sopii mainiosti, sillä avotuntureilla ja niiden välisissä laaksoissa tuulilukemat saattavat nousta hurjiksi. Leppoisampaa menoa kaipaavaakaan kansallispuisto ei jätä kylmäksi, sillä Sarekin eteläpuolelta löytyy suojaisempia alueita, sekä hyvin merkitty Kungsleden.

Pääsiäisvaelluksella matkaa taitetaan suksilla, ja yöpyminen tapahtuu lähtökohtaisesti

teltoissa. Vaelluksella liikutaan noin viikon ajan ryhmissä, jotka suunnittelevat itse oman reittinsä. Matkaa kertyy reittisuunnitelmista ja olosuhteista riippuen useita kymmeniä kilometrejä. Vaikka pääsiäisvaellus vaatiikin jonkin verran talviretkeilytaitoja ja kykyä sopeutua nopeasti kevätauringossa vaihteleviin olosuhteisiin, ovat kaikki hiihtotaitoiset erittäin tervetulleita! Kuitenkin, jos et ole lainkaan vaeltanut talvella, suosittelemme vahvasti harjoittelemaan talviretkeilytaitoja ennen vaellusta esimerkiksi lyhyemmillä retkillä. Jokaisessa ryhmässä on kokeneempia talvivaeltajia, ja vaellusryhmät muodostetaan kuntotasoja, vaelluskokemusta ja vaellusmatkatoiveita silmälläpitäen.

Voit tulla myös tutustumaan talvivaellukseen Oulussa 20.2. ja Espoossa 26.2. järjestettävään vaellusinfoon, jossa keskustellaan talvivaeltamisesta, tarvittavista varusteista ja turvallisuudesta vaelluksella. Paikalla on kokeneita vaeltajia, joilta voi kysyä vaellukseen liittyviä kysymyksiä. Erityisesti ensimmäistä kertaa talvivaellukselle lähtevän kannattaa osallistua.

Oulussa tiistaina 20.2. klo 18

Infotilaisuus SOOPAn kololla.

Yhteyshenkilö Antti Pekkala 044-344 2386

Espoossa maanantaina 26.2. klo 18

Infotilaisuus Otaniemessä Kanditalolla (Otakaari 1) huone M145a, 

Jos et tahdo löytää perille, ole yhteydessä telegramissa @kyngben.

KÄYTÄNNÖN JUTTUJA

Lähdemme matkaan Oulusta lauantai-aamuna 23.3. ja palaamme takaisin

maanantai-iltana 1.4. Eteläisestä Suomesta tulijoille: bussi lähtee siten, että jos saavutte Ouluun viimeistään aamukahdeksan junalla, kerkeätte mukaan.

Takaisin Oulussa olemme niin, että voitte hypätä iltayhdeksän junaan.

Vaelluksen hinta on 130 euroa. Lisäksi osallistujilla tulee olla SOOPAn jäsenmaksu maksettuna (katso: liity SOOPAan). Hintaan sisältyvät matkat Oulusta Kvikkjokkiin ja takaisin, kartat sekä sauna ja ruokailu vaelluksen päätteeksi. SOOPA lainaa vaellukselle osallistuville tarvittaessa teltat vaelluksen ajaksi. Vaelluksen varustelistan löydät kotisivultamme.

Jos tarvitset hiihtovarusteita ja -saappaita, SOOPA vuokraa niitä jäsenilleen. Hiihtovarusteita koskien voit olla yhteydessä SOOPAn varastonhoitajaan .

ILMOITTAUTUMINEN

Jos seikkailuhermojasi alkoi jo kutkuttaa, eikun ilmoittautumaan tästä.

Ilmoittautuminen on auki 2.3. asti. Se on myös viimeinen maksupäivä osallistumismaksulle ja jäsenmaksulle.

Pidämme kaikille osallistujille kokouksen 11.3., jossa kerromme käytännön asioista ja vastaamme kysymyksiin. Kokous pidetään etänä (linkki jaetaan ilmoittautuneille myöhemmin).

Mikäli sinulla herää kysymyksiä vaellukseen liittyen, voit laittaa viestiä soopa.vaeltaa@gmail.com. Sitä kautta saa helposti kiinni koko järjestäjätiimin.

SOOPAn tapahtumat ovat päihteettömiä.

SOOPA ei ole virallinen matkanjärjestäjä

Tervetuloa mukaan! Ja ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu vain nopeimmat!

Terveisin,

pääsiäisvaellustiimi