SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

By

Syysvaellus 2019

english version here: http://www.soopa.fi/autumn-hike-2019/

SOOPA:n tämänvuotinen syysvaellus suuntaa tänä vuonna Lemmenjoen kansallispuiston kautta Sevettijärvelle päätepysäkkinä Norjan Neiden. Bussi lähtee Oulusta aamulla 17.8. ja paluu Ouluun tapahtuu 24.8. iltana. Koska bussi jatkaa matkaansa Lemmenjoelta Norjan puolelle, ryhmät voivat siis suunnitella vaellusreittinsä esimerkiksi Lemmenjoelle, hammastunturille tai Sevettijärven tuntumaan.

Voinko osallistua SOOPAn syysvaellukselle? Millaista syysvaelluksella on? Millaisia ihmisiä?

Näihin ja moniin muihin yleisiin kysymyksiin syysvaelluksesta sekä ohjeellisen varustelistan löydät tästä: http://www.soopa.fi/ohjeet/syysvaellus/. Jos olet vähän vaeltanut tai ensi kertaa ryhmävaelluksella tai SOOPAn vaelluksella, niin on erittäin tärkeää, että luet linkatun ohjesivun huolellisesti! Suositeltu varustelista on myös syytä katsoa läpi.

SOOPAn vaellus poikkeaa yksin tai kaksin vaeltamisesta merkittävästi, koska vaellukset ovat ryhmävaelluksia, joissa ryhmän yhteistoiminta ja ryhmädynamiikka muovaavat vaelluksen kulkua. Vaelluksillemme osallistuvat henkilöt ovat täysi-ikäisiä, yleensä yliopiston tai ammattikorkeakoulun tulevia, nykyisiä tai valmistuneita opiskelijoita ympäri Suomen sekä vaihto-opiskelijoita ympäri maailman.

Opiskelu tai opiskelemattomuus ei kuitenkaan ole pääsyvaatimus tai rajoite. Tärkeintä on iloinen, utelias ja reipas asenne, riittävä kuntotaso sekä terveys, ja tahto osallistua ryhmän toimintaan. Vaeltajiamme yhdistää samanlainen kiinnostus luonnossa liikkumiseen ja uusien elämysten löytämiseen. Kokemuksemme mukaan ihan toisilleen tuntemattomat ihmiset ovat ryhmäytyneet erinomaisesti ja löytäneet uusia ystäviä vaelluksiltamme. Ja aina voit pyytää kaverisi mukaan vaellukselle.

Vaellusalueet

Lemmenjoen kansallispuisto on hyvin reititetty ja kohtuullisella määrällä tupia varustettu, melko helppokulkuinen ja monipuolinen alue, jonka nähtävyyksiin kuuluu mm. kullankaivuualueita sekä saamelaisasutusta

Sevettijärvi ja Nääntämö ovat vaikeakulkuisempia. Alue on yksi Suomen runsasjärvisimpiä, ja sisältää myös pari avotunturia.

Hammastunturin erämaa-alue on myös hieman haastavampi, mutta sisältää alueen korkeimmat tunturit, joten se soveltuu kokeneemmille, huiputuksia hakevalle ryhmälle

Bussimatka ja aikataulu
Matkaan lähdetään tilausajobussilla. Lähtöpäivänä lauantaiaamuna 17.8. bussin kyytiin pääsee Oulun linja-autoasemalta, Tuirasta Merikoskenkadulta sekä Linnanmaalta Biologintien parkkipaikalta Yliopiston takaa. Lähtö on noin kello 7 aamulla Linnanmaalta. Lähtöaika linja-autoasemalta sovitetaan etelästä tulevan aamujunan mukaan, juna on 23:13 Helsinki – 08:12 Oulu InterCity 273. Eli bussi pakattuna ja pohjoista kohden 8:30, Lemmenjoella n. 15:00 ja Neidenissä n.19:00.

Paluupäivänä 24.8.. Ouluun saavutaan alkuillasta/illasta n. klo 20, jotta ehditään etelään lähtevään junaan. Bussista voi jäädä pois samoissa paikoissa kuin lähtöpäivänä. Vaelluksen paluupäivälle ennen pitkää kotimatkaa on varattu sauna ja lounasruokailu, jotka kuuluvat vaelluksen hintaan. Peseytymisvälineet ja vaihtovaatteet voi jättää vaelluksen ajaksi bussiin, mielellään omalla nimellä varustettuun kassiin.

Ilmoittautuminen
Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: https://forms.gle/oYpMZ7TV7m9xxTUP7. Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 28.7.2018.
Jos bussissa on tilaa, viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen voi vielä jälki-ilmoittautua ottamalla yhteyttä vaelluksen järjestäjiin (soopa.vaeltaa(at)gmail.com). Jälki-ilmoittautumisesta peritään 15 euron lisämaksu, joka tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä.

SOOPAlla on oikeus evätä henkilön osallistuminen vaellukselle, mikäli katsotaan, että henkilö on vaaraksi itselleen ja/tai muulle ryhmälle. Tällaisia tekijöitä voivat olla esimerkiksi riittämätön kuntotaso, terveydentila tai hankaluudet yhteyden saamisessa. Eväystilanteen sattuessa vaelluksen maksut palautetaan henkilölle.

Mikäli vaellus joudutaan perumaan osallistujien vähäisyyden takia, palautetaan jo maksetut osallistumismaksut sekä halutessasi myös SOOPAn jäsen-/kannatusjäsenmaksu, ellet ole osallistunut / osallistumassa muuhun toimintaan vuoden aikana.

Vaellukselle osallistujien tulee olla SOOPAn jäseniä. Jäsenyydestä:http://www.soopa.fi/soopa-2/liittyminen/

SOOPAn tapahtumat ovat päihteettömiä.

Vaellushinta ja maksut
Vaelluksen hinta on 90 euroa. Hintaan kuuluvat kartat, matkat sekä sauna ja ruokailu vaelluksen päätteeksi. Vakuutus ei sisälly hintaan, joten jokaisen lähtijän tulee huolehtia siitä itse. SOOPAn jäsen- tai kannatusjäsenmaksu vuodelle 2019 tulee olla maksettuna viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä 28.7.2018. Ilmoittautumistasi ei oteta huomioon, jos et ole maksanut maksuja ajoissa.
Katso tästä maksuohjeet jäsenmaksulle ja vaellusmaksulle: http://www.soopa.fi/ohjeita-jarjestajille/raha-asiat/.

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2412133062398544/

Muut kysymykset voi lähettää joko osoitteeseen soopa.vaeltaa@gmail.com tai soopan facebook-sivulle