SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

By

Hydepakin ja SOOPAn syysvaellus 2024

(IN ENGLISH)

Hydepakki ja SOOPA toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi perinteiselle syysvaellukselle, tänä vuonna Kilpisjärven tai Pohjois-Norjan Øvre Dividalin kansallispuiston upeisiin maisemiin 24.8.-31.8.2024! Seikkailun täyteinen viikko tarjoaa mahdollisuuden tutustua pohjoisen monipuolisiin maisemiin niin tunturien ja vuorien, kuin metsien ja virtaavien jokien äärellä. Vaelluksen päätteeksi kaikki vaeltajat kokoontuvat yhteen rentouttavaan loppusaunaan sekä nauttimaan loppuruokailusta. Vaellukselle lähteminen on loistava mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja oppia lisää retkeilystä sekä pohjoisen luonnosta.

Vaelluksella taitetaan matkaa pienissä, yleensä 4-7 hengen ryhmissä, yövytään maastossa sekä nautitaan maisemista. Järjestäjät jakavat vaellusryhmät hyvissä ajoin ennen vaelluksen alkua. Näin jokaisella on rauhassa aikaa tutustua toisiinsa ja sopia vaellukseen liittyvistä käytännön asioista ennen matkan alkua. Järjestäjät varmistavat, että jokaisessa ryhmässä on tarpeeksi sekä suunnistus- että vaelluskokemusta. Ryhmät suunnittelevat itse reitit sekä kulinaristiset nautinnot vaelluksen ajaksi.

⭐️ Kohde-esittelyt

Käsivarren erämaa-alue

Käsivarren erämaa-alue Kilpisjärven pohjoispuolella edustaa Suomen jylhintä erämaa-aluetta paikoin vaativine maastoineen. Alue sopii sopii mainiosti aloittelijoille ja nautiskelijoille, sillä alueella on paljon lyhyiden päivämatkojen päässä sijaitsevia autio- ja varaustupia, sekä pitkän retkeilyperinteen ansiosta maastosta selvästi erottuvia kulkureittejä! Tunnetuin vaellusreitti alueella on Kalottireitti, joka kulkee Kilpisjärveltä kohti pohjoista ja kirjaimellisesti huipentuu Haltin luokse, 1324 metrin korkeuteen Suomen puolella. Kalottireittiä voi vaeltaa myös Ruotsin suuntaan esimerkiksi Barras-tunturille.

Øvre Dividal -kansallispuisto, Norja

Vaikka Øvre Dividal -kansallispuisto Norjassa sijaitsee lähes heti Suomen rajan takana, on se suomalaisille vaeltajille usein tuntematon. Ruoho on vihreämpää rajan toisella puolella; Golf-virran vaikutuksesta luonnon kasvu on voimakasta ja Øvre Dividal on mäntyä ja koivua kasvava rehevä laakso, joka tarjoaa erityisesti luontoharrastajille kiinnostavia löytöjä. Alueella on vahva saamelainen kulttuuri. Kansallispuistossa on muutamia tupia, joista osa voi olla varaustupia norjalaiseen tapaan. Myös Kilpisjärvi – Dividalen välin voi kulkea, ja se noin 90-120 km pitkä. Matkalla on useita hienoja huippuja, joilta voi ihailla maisemia niin Norjaan, Ruotsiin kuin Suomeen päin. Vaelluksen voi tehdä kulkien Kalottireittiä Kilpisjärvelle.

Ryhmät voivat valita lähtöpaikkansa myös mistä tahansa muualta bussin reitin varrelta, kunhan reitti päättyy Øvre Dividalin ja Kilpisjärven välille,sillä loppuruokailu ja -sauna ovat Kilpisjärvellä.

🥗 Loppusauna ja -ruokailu 🥗

Vaelluksen päätteeksi kaikki vaeltajat pääsevät peseytymään ja rentoutumaan saunan lämpöön Hotelli Tundreaan Kilpisjärvellä, minkä jälkeen syömme yhdessä hotellin buffetissa ja pääsemme vaihtamaan kokemuksia menneeltä vaellukselta. Loppusauna ja -ruokailu on monelle tärkeä hetki kerrata ja vaihtaa kokemuksia vaellukselta muiden ryhmien kanssa sekä unelmoida tulevista retkistä uusien ystävien kanssa.

🚌 Matkustaminen 🚌

Matkustamme Lappiin tilausbussilla. Bussi lähtee Kemistä lauantaina 24.8. kello 8:30. Kemiin matkustetaan omakustanteisesti esimerkiksi junalla, bussilla tai kimppakyydeillä. Etelästä tuleva yöjuna on Kemissä klo 7:52, ja vaellusbussi odottaa junasta saapuvia vaeltajia.

Palaamme vaellukselta lauantaina 31.8. Kemiin viimeistään kello 22. Myös paluumatkalla matkustetaan omakustanteisesti Ouluun, Helsinkiin tai minne ikinä onkaan matkalla (esimerkiksi yöjunat Helsinkiin lähtevät klo 22:28 ja 22:50).

🧰 Varusteet 🧰

Käy oheiset varusteluettelot huolellisesti lävitse.
Hydepakin varustelista syysvaellukselle
http://www.soopa.fi/ohjeet/syysvaellus/

Hydepakki ja SOOPA voivat lainata tai vuokrata varusteita vaelluksen ajaksi. Varusteista löytyy tietoa yhdistysten nettisivuilta. Tarvittaessa ota yhteyttä mahdollisimman aikaisin järjestöjen varustehoitajiin.

Teepakin varastonhoitaja: varasto@hydepakki.fi
SOOPA:n varastonhoitaja: varustevuokraus.soopa@gmail.com

Tarkista myös lähikaupunkien lainavarustevuokraamot, jotka voivat lainata varusteita halvalla, tai jopa ilmaiseksi.

📝 Ilmoittautuminen ja hinta 📝

Vaellukselle voi ilmoittautua 1.7.2024 asti, jonka jälkeen se muuttuu sitovaksi eikä peruminen ole enää mahdollista. Ilmoittaudu oheisen linkin kautta: https://forms.gle/e99BpXYMHhsgTngi9. Vaellukselle on rajoitetusti paikkoja.

Vaelluksen osallistumismaksu on 105€. Tämä sisältää bussimatkat Kemistä vaelluskohteeseen ja takaisin, vaellusalueen kartat, tarvittaessa lainateltat, sekä loppusaunan ja -ruokailun. Eräpäivä osallistumismaksun maksamiselle on 1.7.2024.

Vaellukselle osallistujien tulee lisäksi olla joko SOOPAn, Teepakin tai Hyden jäseniä. Ohjeet jäseneksi liittymiseen löydät yhdistysten nettisivuilta.

https://hydepakki.fi/yhteystiedot/

Maksutiedot:

Vastaanottaja: ”Polyteknikkojen partioklubi Teepakki ry”
Tilinumero: FI31 6601 0003 2436 64 (BIC AABAFI22)
Viesti: ”Syysvaellus 2024 + oma nimi”
Eräpäivä: 1.7.2024
Summa: 105€

📋 Sairastapaukset ja peruutukset 📋

Lähde vaellukselle vain terveenä. Mikäli joudut perumaan matkan sairastumisen vuoksi, voidaan osallistumismaksu palauttaa. Hallitus käsittelee kaikki peruutustapaukset erikseen.

Mikäli osallistujamäärä on liian pieni, voidaan vaellus joutua perumaan ja maksut palauttamaan ilmoittautuneille. Tämä kuitenkin on viime vuosien perusteella varsin epätodennäköistä. Hydepakki ja SOOPA ry eivät ole lain tarkoittamia matkanjärjestäjiä, eivätkä siten ole vastuussa vaelluksen tapahtumista tai mahdollisista onnettomuuksista. Omaa matkavakuutusta suositellaan vahvasti.

Lisäkysymyksiä?

Varusteasioissa osaa neuvoa Benjamin (wa: 040 1366050)

Muissa vaellukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä Iida-Liisaan (wa: 045 268 9950, telegram: @iituliitu ja sähköposti: iida-liisa.kuokka@hydepakki.fi).

Tervetuloa mukaan syysvaellukselle!

Vaelluksen järjestäjätiimi⛰️🌲

Hydepakki on kahden opiskelijajärjestön, Hyden ja Teepakin, yhteenliittymä, joka edistää opiskelijoiden retkeilyä, eräilyä ja mielekästä ajanvietettä partiohenkisesti ja päihteettömästi pääkaupunkiseudulla.

SOOPA ry on Oulun yliopiston partiolippukunta, joka järjestää vaelluksia, viikonloppuretkiä ja muuta hauskaa päihteetöntä yhdessä tekemistä retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneille opiskelijoille Oulussa.Kaikki Hydepakin tapahtumat ovat päihteettömiä ja niissä noudatetaan HYY:n ja AYY:n turvallisemman tilan periaatteita. Hydepakilla on omat häirintäyhdyshenkilöt, joiden puoleen voi kääntyä matalalla kynnyksellä. Meidät tavoittaa helposti laittamalla viestiä tai soittamalla: Benjamin 040 1366050, Iida-Liisa 045 2689950 ja Rebecca rebecca.overmyer@helsinki.fi