SOOPAn logoSOOPA ry, Oulun yliopiston partiolippukunta

Juhlavaellus 2023

Juhlavaellusten historiaa

Oulun yliopiston partiolippukunta SOOPA ry on perustettu 21.2.1990. Jo SOOPAn ensimmäisen Kebnekaiselle kesällä 1991 suuntautuneen kesävaelluksen jälkeen puheltiin vaativammista reissuista. Matti ”Imppa” Keravuo ehdotti hallitukselle kaukovaellusta järjestettäväksi, ja näin perustettiin Kaukoretkitoimikunta. Toimikunta valitsi kohteeksi Huippuvuoret ja kun ajankohdaksi sattui 1995, niin näin sai alkunsa ensimmäinen 5-vuotis juhlavaellus Njalla -95. Jatkoa seurasi kesällä 2000 10-vuotis juhlavaellus Grönlantiin, kesällä 2005 15-vuotis juhlavaellus Peruun ja syksyllä 2015 juhlavaellus Boliviaan. SOOPAn toiminnassa tapahtui tilapäinen laskukausi, josta johtuen 20-vuotis juhlavaellukselle ei ollut riittävästi innokkaita järjestäjiä tai lähtijöitä.

Juhlavaellusprojekti

Juhlavaellukset tähän saakka on toteutettu projektimuotoisesti. Soopalaiset, jotka ovat haaveilleet kaukomailla vaeltamisesta, ovat yhdessä päättäneet kohteen, suunnitelleet ja toteuttaneet varainhankinnan ja organisoituneet toimivaksi projektiryhmäksi. Yleensä tämä on tapahtunut vuosi pari ennen juhlavuotta. Seuraava juhlavuosi on 2025, joten jos sinä soopalainen tai te soopalaiset olette kiinnostuneita osallistumaan seuraavaan juhlavaellusprojektiin, niin ottakaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

Juhlavaellus Islantiin 2023 (2020)

SOOPAn vuoden 2020 juhlavaellus oli suunniteltu Islantiin. Varat oli jo lähes hankittu, suunnitelmat tehty ja lentoliput varattu kun helmikuussa 2020 koronaepidemia saavutti Euroopan. Juhlavaellus jouduttiin koronan vuoksi perumaan vuonna 2020, ja jälleen 2021 ja 2022. Vuonna 2023 vaellus vihdoin toteutui. Matkan varrella projektiryhmä oli kuitenkin huomattavasti pienentynyt ja suunnitelma muuttunut. Vaellus toteutui lopulta 10 soopalaisen voimin kolmena erillisenä itsenäisenä ryhmänä, jotka vaelsivat ja reissasivat eri aikaan Islannissa. Hankituilla varoilla katettiin lähinnä lentoliput ja vuokra-auto, koska Islannin hintataso oli koronan jälkeen noussut aiemmin budjetoidusta.

Edelliset juhlavaellukset: